Projectes

BABEL– o l'Art d'escoltar en TYA

Un projecte europeu de cooperació a gran escala, que persegueix els drets dels infants i els joves a la plena ciutadania cultural, i té com a objectiu investigar el procés de comunicació, el diàleg intercultural i la comprensió mútua i, més àmpliament, a les arts escèniques per a públic jove.

Vídeo BABEL a elPetit 2023

 

 

Període: 2023 – 2025

www.babel-tya.com

INTERSTICE

Projecte  europeu Erasmus+ d’investigació sobre l’interstici entre artistes, mestres i infants amb l’objectiu d’apropar l’art contemporani d’alta qualitat a l’escola bressol, educació infantil i primària, millorant la creativitat i el pensament crític dels infants i promoure oportunitats de participació en experiències culturals, reduint les desigualtats en el seu accés seguint tres principis: interacció, participació i democràcia en contextos educatius.Relacionat al projecte de formació de laSala, ‘Mestres que es mouen’.

 

Partners:
UAB (Catalunya)
Universitat de Stavanger (Noruega),
Universitat de Bath (Regne Unit) i Universitat de Bologna (Itàlia) i laSala | elPetit (Catalunya).

Període: 2020 – 2023

www.interstice.eu

FamíliaFest

El Meu Primer Festival de Cinema, elPetit, FLIC Festival i La Setmana de l’Àlbum són quatre certàmens que, en els darrers anys, han esdevingut imprescindibles a les agendes de les famílies amb inquietuds culturals i ganes de viure les propostes artístiques de qualitat.

FamíliaFest agrupa tota la informació, el calendari i els enllaços perquè pugueu escollir propostes d’arts escèniques, cinematogràfiques, performatives i literàries. Tot, per a públic familiar i per als professionals que s’hi dediquen.

PROJECTE SPOON

laSala360, de la mà del Projecte Nius  i el Grup de Gestió i Responsabilitat Parental del Centre Penitenciari Brians 2, han cocreat el projecte SPOON, unes instal·lacions de joc on les culleres són les protagonistes. Aquests espais sonors, construïts amb la col·laboració de pares i mares que cumpleixen una pena privativa de llibertat, s’instal·laran als vestíbuls d’algunes seus del Festival perquè les famílies puguin, a través del joc, explorar formes, sons i textures amb aquestes culleres que es transformaran en instruments, barrets, minimons i laberints. Acabat el Festival, aquestes instal·lacions viatjaran als centres penitenciaris perquè les famílies dels pares i mares interns en puguin gaudir.

COMMUNITY IMPACT | Districte 3

Projecte europeu Erasmus+ d’intercanvi d’experiències i estratègies en relació a l’impacte de les Arts en la salut cultural dels barris, especialment, aquells socialment complexes i en risc d’exclusió. L’objectiu final del projecte és desenvolupar un pla estratègic d’impacte cultural, social i educatiu al districte per a executar en el període (2023-2025).L’equip multidisciplinar liderat per laSala inclou professionals de l’Escola Bressol Calvet d’Estrella, de l’Escola d’Educació Infantil i Primària Calvet d’Estrella, la Biblioteca del Nord i del Departament de Cultura, Acció Social i Drets Civils de l’Ajuntament de Sabadell.

 

Partners:
Compagnie ACTA (França)Starcatchers (Escòcia)2TURVENHOOG (Holanda)laSala elPetit (Catalunya)

Període: 2021-2024

SMALL SIZE NETWORK

Xarxa internacional europea especialitzada en les Arts Escèniques 0 a 5 anys amb 91 entitats associades de 37 països diferents.

 

 

 

 

PROJECTE voces que anidan

Taller de cocreació artística de la companyia Baychimo Teatro i el Grup de Gestió i Responsabilitat Parental del Centre Penitenciari Brians 2 inspirat en la instal·lació “Versos que anidan”. Una proposta que convida a apropar-se al llenguatge poètic per a impulsar la creació de textos, espais sonors i peces visuals que albergarà l'interior de cadascun dels nius. Un procés tècnic i artesanal que, a través de les veus dels pares interns, desembocarà en la instal·lació “Voces que anidan”, que es podrà veure en alguns vestíbuls de les seus del Festival elPetit. Acabat el Festival, aquestes instal·lacions viatjaran als centres penitenciaris perquè les famílies dels pares i mares interns en puguin gaudir.

Un arbre que convida a escoltar i a mirar. A gaudir d'una experiència íntima i personal. Però també un espai de trobada. Un lloc on compartir un moment especial.

Un arbre habitat per veus que nien. Veus que gairebé sempre ens resulten invisibles.

 

Partners:
laSala | elPetit
Baychimo Teatro               

Grup de Gestió i Responsabilitat Parental del Centre Penitenciari Brians 2
Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya