Mirades creatives sobre la petita infància

Gemma París | Catalunya

dissabte, 18 de novembre | 10:00 h
DURADA:  120 minuts

La inscripció a aquest taller inclou entrada lliure a les conferències de l’Encontre internacional d’Arts per a la (primera) infància.

Compartir

Sessió de reflexió a través de les arts sobre la representació que han fet diversos fotògrafs moderns i contemporanis en relació la petita infància. Sessió dirigida a mestres d’escoles bressol.

La sessió tindrà tres parts:

1. Visualització col·lectiva de fotografies artístiques: veurem propostes de diferents artistes (Cartier-Bresson, Tanit Plana, Niki Boon, Alain Laboile, entre altres), els quals han captat l’essència de la infància a través de la càmera fotogràfica. A partir de la visualització d’aquestes imatges reflexionarem sobre el concepte d’infància i d’educació, base de la pràctica professional de les participants.

2. Narrativa: repartiré a cada participant una fotografía de fotògrafs que hem vist en la primera part. Convidaré a cada mestra que escriguin un relat a partir del que els suggereix la imatge. Relat breu (10-15 línies). En llegirem algunes.

3. Fotocollage: per grups de 4 realitzarem un fotocollage que respongui al concepte d’infància que com a mestres hauran consensuat. Visualitzarem totes les obres finals.